Bescherming persoonsgegevens

Terug naar de klantenservice
Wat zijn de ‘juridische gronden’ voor het gebruik van jouw gegevens?
Voor de privacywetgeving moeten wij aangeven welke 'juridische gronden' we hebben om jouw gegevens te gebruiken. Gegevens van je hebben wij nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en Redable, zoals jouw aankoop van een product of jouw recht op garantie. Dit is het geval bij:

 • Bestellen & pre-order
 • Bezorging
 • Retour & reparatie
 • Contact met onze klantenservice
 • Tweedekans
 • Redable zakelijk
We kunnen uw gegevens daarnaast gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de beste en meest persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan jouw privacy. Dit geldt voor:

 • Contact met onze klantenservice
 • Bezoek van de Redable-website
 • Redable-account
 • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
 • Nieuwsbrief & e-mail
 • Acties
 • Social media
 • Beveiliging, wifi & camera’s
Het is ook mogelijk dat wij een wettelijke verplichting hebben om jouw gegevens te gebruiken, zoals wanneer wij fraude vermoeden. Soms heb je ons zelf toestemming gegeven om jouw gegevens te gebruiken, zoals bij de aanmelding voor de nieuwsbrief.
Wie heeft toegang tot jouw gegevens?
Alleen als het echt nodig is voor onze dienstverlening, geven wij jouw gegevens door aan andere partijen. Dat betreft dan deze partijen: bezorgpartners, leveranciers of reparateurs, betaalproviders, productondersteuning, IT-dienstverleners en partijen die onze reviews verzamelen. Onze bezorgpartner moet tenslotte jouw bestelling afleveren op het juiste adres en het is fijn dat bij een defect aan jouw product, dit zo snel mogelijk, eventueel bij jou op locatie, verholpen kan worden. Partijen zoals media- en advertentiebureaus en onderzoeksbureaus worden gebruikt zodra we jouw persoonlijk advies willen geven of om gerichte advertenties laten zien, bijvoorbeeld op basis van jouw interesse in bepaalde producten. In verdachte situaties zijn we verplicht om klantgegevens te delen met overheidsinstanties.

Alle partijen die van ons toegang krijgen tot jouw gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens Redable. Tenzij deze partijen zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van jouw gegevens. Sommige cookie-ontwikkelaars hebben toegang tot de gegevens die cookies op onze website verzamelen. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden, afgesproken.
Waar worden jouw gegevens opgeslagen?
We slaan jouw gegevens op in verschillende en goed beveiligde databases. Hiervoor hanteren wij altijd zeer strenge beveiligingsmaatregelen. Om jouw en onze data goed te kunnen beveiligen, worden deze bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie en met voorkeur zelf in Nederland.
Hoe lang bewaren we jouw gegevens?
Alle gegevens bewaren en gebruiken wij niet langer dan strikt noodzakelijk en zullen daarna alle data die wij hebben altijd verwijderen. Of wij gebruiken deze gegevens vervolgens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages.

We houden bepaalde termijnen aan, waarna we jouw gegevens verwijderen. Dit zijn deze termijnen:

 • Telefoongesprekken met onze klantenservice die zijn opgenomen, verwijderen wij standaard na 30 dagen tenzij we een wettelijke verplichting hebben om een gesprek langer te bewaren.
 • Camerabeelden van ons kantoor bewaren we niet langer dan 4 weken. Tenzij we iets verdachts zien dat moet worden onderzocht of de beelden langer bewaard moeten worden vanwege een wettelijke verplichting.
 • Inactieve accounts verwijderen we standaard na 7 jaar. Na die periode gebruiken we jouw gegevens alleen nog anoniem, voor interne rapportages.
 • Wij moeten van de Belastingdienst onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Na die periode gebruiken we jouw gegevens alleen nog anoniem, voor interne rapportages. Je moet zelf ook de facturen van jouw aankopen goed bewaren, voor wanneer bijvoorbeeld het product defect raakt.
 • Als je jouw product door Redable laat repareren of vervangen, bewaren we jouw melding en contactgegevens 7 jaar. Hierna gebruiken we jouw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
 • Als je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming 7 jaar. Ook als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van jouw verzoek.
 • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we lang en voor onbepaalde tijd.
Wat zijn jouw rechten?
Uiteraard heb je de volledige controle over jouw eigen gegevens. Wil je jouw persoonsgegevens zoals ze bij ons bekend zijn inzien en een kopie ontvangen? Of wil je jouw gegevens wijzigen, verwijderen of jouw e-mailvoorkeuren aanpassen? Geen probleem! Je kunt dit zelf doen via Mijn Redable. Op die manier kan je ook bezwaar maken tegen het gebruik van jouw gegevens voor marketingdoeleinden.

Uitschrijven voor de nieuwsbrief is erg eenvoudig. Dat doet je via Mijn Redable of via de link onderaan de nieuwsbrief.

We willen zeker weten dat jij het bent als je een verzoek bij ons indient. Daarom kunnen we aanvullende informatie van je vragen om jouw identiteit vast te stellen. Dat doen we ook bij onduidelijke verzoeken.
Heb je een vraag of een klacht?
Voor vragen of klachten over jouw gegevens en de bescherming hiervan kun je contact opnemen met ons.

Mailen: [email protected]
Schrijven: Oosterveldsingel 45 7558 PJ Hengelo, t.a.v. Privacy verzoek.

Als je niet tevreden bent over hoe Redable omgaat met jouw privacy kun je contact opnemen met de privacy-autoriteit.
Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?
Redable

Onze bedrijfsgegevens:
KvK-nummer: 59784482
BTW-identificatienummer: NL853642862B01

Onze bereikbaarheid:
Bellen: 085 - 760 88 16
Mailen: [email protected]
Schrijven: Oosterveldsingel 45 7558 PJ Hengelo